Thursday, 16 June 2011

JualSanaSini...BIDADARI FRAGRANCE


AROMA

AROMA FRUITY
1. Pasific Paradise
2. Apple Blossom
3. Dewberry
4. Be Delicious
5. I Love Love
6. Strawberry


AROMA CANDY
(GULA-GULA/MANIS)
1. Midnight Fantasy
2. Fantasy
3. Live by JLO
4. Miami Glow by JLO


AROMA FLORAL
1. Guess Pink
2. Still
3. Miracle
4. Romance
5. Jadore
6. Kenzo Flower
7. Escape
8. Tommy Girl

AROMA VANILA
1. Hypnose
2. White Musk
3. Bueberry
4. Amor Amor
5. Valentino

AROMA FRESH
1. Incanto Shine
2. Rush 2
3. Pleasures
4. Ralph

REVIEW PERFUME

AMONG MY FAVOURITES..

FANTASY BY BRITNEY SPEARSBau cam gula-gula. Baunya agak kuat tapi tak memeningkan kepala sebab baunya sweet sangat. Jika you pakai perfume ni, kita dok kat ruangan mana pun orang boleh tau kewujudan you !

AMOR-AMOR BY CACHARELAmor Amor ni maksudnya cinta cinta..ramai betul yang minat. Bau Amor Amor ni boleh jadi berbeza-beza bergantung pada body heat/chemistry badan si pemakai. Ada my girl friend pakai amor amor ni, dia cakap "cuba you bau perfume ni,best kan".. I pun cium kat wrist dia..i cakap, "wanginya..perfume apa ni?". Dia kata, "Eh..ini kan amor amor yang I beli dengan youu.."

BURBERRY BY BURBERRYBau burberry ni memang ada class nya tersendiri. Amat sesuai bagi penggemar aroma vanila. I pernah pakai perfume ni kat sekolah, one of my student tegur.."cikgu pakai perfume ape ni..bau sedap macam kek"..hehe

ADDIT 2 BY CDAddit 2 ni bila 1st time cium pun kita dah kata yang baunya memang wangi..tapi wanginya tu bukan jenis yang semerbak,yang bila you berdiri kat pintu depan, orang kat pintu belakang boleh bau you. Baunya dalam kategori 'low profile' gituu..best..best..

PARIS BY PARIS HILTONBau perfume ni I klastifikasikan sebagai SWEET & FRESH..tak banyak yang nak ditulis pasal perfume ni..senang kata..memang SWEET lahh..amat popular di kalangan students..

BRIGHT CRYSTAL BY VERSACE (unisex)1st time I cium bau perfume ni I terus terpikat..masa tu I try kat The Zone..harganya memang la mahal..50ml RM210..100ml RM350 !!!. tapi sebab suka sangat dengan bau dia..i beli (tapi yang 50ml je laa). Bau bestnya tu memang tersendiri. Jadi bila I berpeluang buat bisnes perfume, I berusaha cari patinya..walaaa..you all boleh memilikinya dengan harga hanya RM15!!

HUGO WOMEN BY HUGO BOSSHugo women ni I pakai time I belajar kat U dulu.. time tu minat sangat kat perfume ni..habis dalam 2,3 botol gak..memang wangii..terutama bila pakai kat baju sutera..

212 CAROLINA BY CAROLINA HERRERABagi penggemar bau lembut..baunya memang mendamaikan..bila test bau ni, you..tanpa sedar,akan pejamkan mata you..dan berkata, "emmm...harumnya" jangan tak percaya, I dah tengok ramai yang wat camtu bila cium bau ni..pelik bin ajaib !!

HYPNOSE BY LANCOMEHypnose ni juga adalah idaman penggemar aroma vanilla..kata kawan I.."ini bau wanita kaya"..sebab kawan dia..isteri tokeh balak pakai perfume ni..hahaha

INCANTO SHINE BY SALVATORE FERAGAMOHemmm..suka sangat bau ni..1st time cium, cam bau gula-gula..and then bertukar bau floral..and then..jadi fresh pulak..i likeee...bila pakai, ramai my girlfriends tegur wangi..hehe, tu yang paling penting !

NINA BY NINA RICCIbaunya agak manis tapi takla manis cam candy..ada sedikit bau fruity..wanginya tu memang tersendiri..sesiap saje yang cium akan terpikat..hanya Bidadari Fragrance yang ada bau Nina Ricci ni..class gituuu !!

RALPH (w) BY RALPH LAURENDulu-dulu pernah beli kat kaunter perfume..agak mahal harganya..tapi sebab minat punya pasal, cuba sedaya upaya cari patinya..susah betul nak dapat..akhirnya ketemu jua..suka sangattt...baunya fruity+fresh..best..best..dah ramai yang jadi peminat setia bau ni.

MIDNIGHT FANTASY BY BRITNEY SPEARSAromanya MEMANG MANISSS..sukeee...tiap kali pakai perfume ni, kekawan selalu tegur, "Wah ! Manis arini"..hehe..kekadang,kita perlukan kelainan, baru hari kita sentiasa ceria.

OMNIA BY BVLGARY (unisex)Haaa..ni satu lagi aroma yang hanya Bidadari Fragrance aje yang ada..wanginya tu sukar nak jelaskan..ni my hubby punya favourite..dia citer, time balik kije kul 6pm..dia gi kedai spek, salegirl kt kedai tu siap tanya, "Sorry bang nak tanya, abang pakai perfume ape..wangi sangat!!"..Punyalah power perfume ni, pakai pagi kul 6am, sampai petang baunya TETAP SEMERBAK HARUM.. Ini lah penangan bidadari fragrance !
 
 


Pati asli minyak wangi dari pelbagai jenama antarabangsa dan dijamin halal tampa alkohol

Brand antaranya:

Pink Women
1.212 (Carolina Herrera)
2.Amor Amor (Cacharel)
3.Be Delicious (DKNY)
4.Fantasy (Britney Spears)
5.Hugo Women (Hugo Boss)
6. Hypnose (Lancome)
7.Live (Jennifer Lopez)
8. Midnight Fantasy (Britney Spears)
9. Miracle (Lancome)
10.Paris (Paris Hilton)
11. Pasific Paradise (Escada)
12. Ralph (Ralph Lauren)
13. Still (Jennifer Lopez)
14. Tommy Girl (Tommy Hilfiger)

Blue Men
1. Desire Blue (Alfred Dunhill)
2. Polo Sport (Ralph Lauren)

Silver Unisex
1. Bright Crystal (Versace)
2. Incanto Shine (S.Feragamo)
3.Omnia (BvlGary)
4.Rush 2 (Gucci)
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment